maandag 11 december 2017

Restyle een spijkerjasje

Unicorn Jasje.

Unicorns de droom elk meisje op dit moment. Ook mijn dochter vindt unicorns geweldig, Nu zijn er veel leuke shirts te koop, maar ik wou toch wat anders. Mijn dochter is een stoer meisje. Dus het spijkerjasje werd uit de kast gepakt en een uniek unicorn jasje.

Hoe ben ik begonnen.
Ik begon met de achterkant van het jasje. Op het middenstuk heb ik een stuk papier gelegd zodat ik de naad erdoor kon voelen en deze trok ik met een potloodje over. Zo had ik een mal van het middenstuk. Deze legde ik op de stof, zodat ik kon zien hoe de unicorn het mooist op het jasje kon komen. Ik knipte de stof uit met ongeveer 3/4 cm naad. Spelde het op de achterpand en naaide het met een stik steekje er op.
Daarna heb ik met strassteentjes de manen van unicorn geaccentueerd
Daarna heb ik op de voorkant een kleine afbeelding van de unicorn gemaakt,deze heb ik in de vorm van de rechthoek gehouden.
Ook deze afbeelding is met wat kleiner steentjes gepimpt.
Daarna kwamen de kantjes en bandjes aan de beurt. In de hals lijn heb ik 2 soorten band gezet, aan de onderkant een klein lusjes band die net onder de kraag uitkomt. En net iets hoger een zig zag band.
Aan de boord en aan de mouwen een lusjes band. Onder de zak stikte ik een fijn bolletjesband.
Op de flappen van de zakjes een paar hartjes strass-steentjes, en net over de naden van het linkervoorpand stikte ik band.
Het unicorn jasjes is geboren, en een dochter is helemaal blij.

De afbeeldingen van de unicorns zijn hier te vinden.

1 opmerking: