donderdag 15 oktober 2015

Millefiore Quilt-Along Katja Marek en quilt Ballet with Kaffe Fassett van Willyne Hammerstein.

Ik merk dat er regelmatig vergelijkingen worden gemaakt maar ook verwarringen ontstaan over deze quilts.

Beiden zijn het prachtige quilts, en in eerste instantie lijken de quilts van Willyne en Katja ook op elkaar.
Katja Marek
Maar als je goed verder kijkt zijn er grote verschillen.
Willyne Hammerstein

Zo op het eerste blik lijken beide quilt redelijk op elkaar, maar nu gaan we verder kijken. Van beiden heb ik een foto van het eerste blok (die van Katja Marek is nog niet compleet),
Zoals je kan zien is een van de grote verschillen de maat. De onderdeeltjes van Ballet with Kaffe Fassett zijn veel kleiner. In de eerste rozet van dit quilt zitten rond de 450 stukjes. In het quilt van Katja zitten in het eerste rozet zijn 270 onderdelen.
De mallen van de quilt Ballet with Kaffe Fassett zijn tussen de 2 en 4 cm, die van Katja Marek zijn ongeveer een 8 cm.

Dan het allergrootste verschil. De quilt van Katja Marek is gebaseerd op hexagons, Je maakt elke keer van een aantal onderdelen een hexagon en deze plaats je weer aan een eerder gemaakte hexagon.
bij het quilt Ballet with Kaffe Fassett werk je met 5 verschillende malletjes waar je dan weer een ster maakt dan weer een bloem, en deze vallen als een puzzel in elkaar.

De maat van het quilt van Katja Marek is 199cm bij 199 cm,  Het quilt Ballet with Kaffe Fassettvan Willyne Hammerstein is 150 bij 200 cm.

Bij beide technieken werk ik met de Engelse Paper Piece (epp) methode. Dit betekend dat papieren mallen mijn basis zijn.
Met behulp van de sewline lijmpen zorgen we ik voor de strakke onderdelen die ik met een overhands steekje aan elkaar naai.

Op deze facebook groep  is het mogelijk om u resultaten van deze quilts te posten en die van andere te bekijken..

Eerdaags meer over deze quilts,

Riemke

Dairoosy
Geen opmerkingen:

Een reactie posten