zondag 17 maart 2013

Quilt Daisy

Zoals ik mezelf voorneem om regelmatig te bloggen komt het op een of andere manier er toch maar niet van. Het lukt me niet om het in mijn dagelijks leven in te passen. En elke keer baal ik weer dat het er niet van komt.
Gelukkig gaat er ook veel via facebook, maar toch, een blog is juist zo leuk om iets uitgebreiders te schrijven dan die korte berichten.
Naar aanleiding van een Quilt waar ik mee bezig ben van een foto van mijn dochter kreeg ik via facebook een aantal vragen, over hoe ik dat nu aanpakte.
Aangezien ik beloofd heb vanavond daar eens antwoord op te geven, Heb ik besloten om dat via de blog te doen. En hopelijk gaat het me nu lukken om het dan ook beter bij te gaan houden.

Als eerste wil ik beginnen met het resultaat van het quilt waar ik mee bezig ben tot nu toe, en vandaar vanaf het begin tot nu. Heeft iemand vragen ik hoor ze graag, en jawel als ze via de blog gesteld worden krijg ik een e-mail dus het gaat me dan ook zeker lukken om ze te beantwoorden.

Wat was de aanleiding voor dit quilt. Ja een foto van mijn dochter waar ik verliefd op was, en eigenlijk vooral een uitdaging. Hoe ga ik dit aanpakken?

Ben begonnen met de foto die ik digitaal had, in een fotobewerkingsprogramma te zetten, en daar te spelen met de wit balans, kleurintensiteit. Daar boven had ik een transparante laag gelegd, waar ik elke keer lijnen zag in het licht en donker.

Deze vergroot, en in verschillende grijstinten uitgeprint. In het begin had ik vooral veel en veel te veel stukjes.
De parasol had ik al wel duidelijk,. Ik ben begonnen met het hart van de parasol. Aangezien de achtergrond meerder tinten wit bevat, ben ik begonnen met het ovaal, daar heb ik met behulp van de lichtbak en een quiltpotlood de lijnen opgezet. Met behulp van baismaker heb ik de lijnen er op geappliceerd.


Daarna kwam het buitsenstuk wat uit een tint wit bestaat, daar heb ik ook de lijnen met behulp van een lichtbak op gezet, maar heb ik gekozen voor needle turn applicatie. (ook wel omgekeerde applicatie genoemd).
Op de bovenstaande foto kan je zien dat bij het donkergrijze de needle turn applicatie is gebruikt. De grijze stof is letterlijk achter de witte stof geregen, en daarna zijn alle lijntje ingeknipt met een heel fijn schaartje en is de witte stof op grijze stof geappliceerd.  De keuze voor deze techniek had te maken met de hoeveelheid rondingen, en het samenkomen van de rondingen. Voor de achtergrond heb ik gekozen om het allemaal met de hand te appliceren omdat ik dit heel strak wil hebben en onzichtbaar.


Tot zo ver ben ik nu met de achtergrond. Ondertussen ben ik ook begonnen met de haren van Daisy.
Als eerste ben ik de afgelopen tijd opzoek geweest naar mooie tinten stof, en daarbij ook mooie printjes erop, die de haarstructuur al wat weer geven.
De haren heb met fusible applique een techniek met vliesofix pressing sheet.

Hier is een video om te zien hoe dit werkt. Waarom heb ik voor deze techniek gekozen, omdat ik juist wil dat de haren niet strak maar losjes gaat vallen.  Later zal ik de haren met ik denk mooi borduurgaren met glans gaan vastzetten op de ondergrond, en daarmee nog meer de structuur en vorm van het haar vast te leggen.

De haren zijn veilig tussen velletjes bakpapier opgeborgen, aangezien ik het gezicht straks in het geheel op de achtergrond wil vast zetten.

De komende dagen zal ik verder gaan met de achtergrond, en ondertussen beginnen aan het gezicht en de trui.

Groetjes Dairoosy

.Geen opmerkingen:

Een reactie posten