zondag 29 april 2012

Aardbeienzak

Deze aardbeienzak heb ik gisteren even snel gemaakt.
Zoals velen heb ik altijd ruimte tekort in mijn tuin. Er moeten zoveel mogelijk plantjes en verschillende soorten in de tuin, dan ook nog graag een klein 2,5 bij 2,5 meter aan gras, (voor de kinderen). En natuurlijk mag er ook geen zandbak missen. Tja en als je dan een stadstuintje hebt van 4,5 bij 10 meter dan is het tuintje toch al snel vol.
Maar nu had ik besloten dat ik dit jaar toch ook nog graag aardbeitjes in mijn tuin wou, maar waar moesten we die nu toch een laten.
Al veel van de plastictassen voor 1 plant had ik gezien, maar ik bedacht dat kon anders.
Een gekregen tafelzeiltje lag nog in de kast dus die moest er maar eens aan geloven.
En hier het resultaat.


Hoe wordt de aardbeienzak gemaakt.
In dit geval heb ik het tafelzeil van 180 bij 120 in vieren gevouwen.
Dus eerst 60 bij 180 vouwen en dan 30 bij 180 vouwen.
De bovenkant heb ik daarna 2 keer dubbelgeslagen zodat het zeil flink dik is waar je hem later vast schroeft. De onderkant heb ik 1 keer terug gevouwen.  De zijkanten heb ik met de lockmachine (messen weggehaald) genaaid zodat het 1 vast strook wordt.
Daarna heb ik om de 20 cm dwarsnaden met de naaimachine er in genaaid.
Daarna heb ik met een schaartje een 4 cm onder de naden een gleuf genkipt door 2 lagen zeil van ongeveer 10 cm (hier vul je de zak met zand). Dan heb ik een cm of 5 lager aan de linker en rechterkat zo'n 5 cm van de rand 2 openingen gemaakt van 4 cm.
Daarna hebben we de zak opgehangen met 2 schroeven aan de bovenste rand. (let op zet hem niet verder vast want door het vullen met zand wordt de zak korter).
Daarna vult u de plantenzak van bovenaf aan met aarde en met plantjes.
U werkt van boven naar beneden.
Als u alles heeft gevuld zet het dan met een paar extra schroeven vast.
En dan maar hopen dat we straks.....
Dat wordt smullen.

Groetjes Dairoosy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten